Erhvervsdepoter kræver fremover en LEI-kode

14.08.17

Alle virksomheder og foreninger, der har eller ønsker at handle med aktier, obligationer eller andre finansielle instrumenter, skal fra nytår have en såkaldt LEI-kode.

En LEI-kode (Legal Entity Identifier) er en 20-cifret kode, som er en slags internationalt CVR-nr. og et krav fra EU.

 

 

Du kan selv bestille en LEI-kode

– eller vi kan gøre det for dig

 

Du kan bestille en LEI-kode hos en LEI-udbyder, fx det nordiske selskab NordLEI. Det koster ca. 900 kr. + moms at oprette koden, og du bliver guidet gennem processen på den hjemmeside, hvor du søger. Derudover skal du betale et årligt gebyr for drift og vedligehold af LEI-systemet.

 

Vi anbefaler som nævnt NordLEI, hvor ansøgningsproceduren er på dansk. Men du kan også søge hos en af de andre udbydere.

 

Din LEI-kode skal sendes med oplysning om dit CVR-nummer til leikoder@moensbank.dk

 

Vi anbefaler, at du snarest muligt bestiller LEI-koden. Mange virksomheder på tværs af Europa skal have oprettet en LEI-kode frem til januar, og derfor kan der være lang ekspeditionstid. Vær opmærksom på, at vi ikke længere må indgå handler for virksomheder og foreninger, der ikke har en LEI-kode efter den 3. januar 2018. Vi kan formentlig heller ikke udbetale udbytte på aktier, om end dette ikke er helt afklaret i skrivende stund.

 

Vi tilbyder at bestille en LEI-kode for dig mod en ekstra udgift på ca. 275 kr. - dvs. i alt 1.175 kr. + moms

 

Er du interesseret i dette, skal du udfylde og sende os en fuldmagt senest den 15. september 2017. LEI-koden vil så være gyldig frem til 31. december 2018, dvs. i 15 måneder mod normalt 12 måneder.

 

 

Links: 

 

Møns Bank bedes klare ansøgningen.

 

Søg om LEI-kode hos NordLEI (dansk vejledning).

 

Søg om LEI-kode hos en anden udbyder.

 

BAGGRUND: Læs mere hos GLEIF - den officielle LEI-hjemmeside.