Ildsjæle støttes med 27.000 kr.

25.03.16

Møns Banks Jubilæumsfond har netop uddelt seks legater

Generalforsamlingen i Møns Bank er overstået, og dermed har en fast tradition for uddeling af legater igen fundet sted.

 

”Endnu engang har vi fået flere ansøgninger end tidligere, så vi i alt har stået med 39 gode formål,” siger formand Agnethe Hviid. ”Vi har gennemgået dem alle grundigt - og udvalgt seks modtagere, som alle brænder for netop deres idé.”

 

Næstved Musik- og kulturskole modtager 5.000 kr. til støtte for deres deltagelse i udvekslingsprogrammet Blue Lake, hvor de i løbet af 2016 skal en tur til USA.

 

Andre 5.000 kr. er på vej til Stafet for Livet i Vordingborg kommune, et lokalforankret projekt under Kræftens Bekæmpelse. Her vil en gruppe frivillige den 18. og 19. juni lave en stafet henover et døgn, hvor man hylder dem, som har overlevet kræft og dem, vi har mistet.

 

Camilla Ann Kristensen modtager 3.100 kr. til at indkøbe en ny skydejakke. Camilla er 19 år og fra Lundby – og har en meget sikker hånd. Hun skal forsvare sit Danmarksmesterskab til efteråret og håber også at kvalificere sig til at repræsentere Danmark ved et stort stævne i England i august.

 

Præstø Kajak og Padleklub er en nystartet forening, som modtager 4.000 kr. til indkøb af en ”sit on top kajak”.

 

FDF spejderne i Næstved skal til Silkeborg til sommer med 10.000 deltagere fra hele landet, og heraf 45 deltagere fra Næstved. De ønsker sig et rullende køkken, så de kan levere varm mad til 40-60 personer. Det projekt modtager 5000 kr. fra jubilæumsfonden.

 

Endelig modtager Røde Kors Præstøafdeling 5.000 kr. til indkøb af pc og printer, der skal benyttes i integrationsarbejdet til udarbejdelse af bl.a. ansøgninger og CV’er. Netværket støtter 20 flygtningefamilier i Præstø med tilsammen 39 børn og 14 enlige mænd.

 

Møns Banks Jubilæumsfond støtte kulturelle formål samt ungdoms- og foreningsarbejde i de områder, hvor Møns Bank arbejder. Bestyrelsen består foruden af Agnethe Hviid også af Brit Hindborg Skovgaard og Pia Dahl.

 

 

 

Foto:

 

Jens Krohn fra Næstved Musik- og Kulturskole var blandt dem, der havde taget turen til Stege for at modtage Møns Banks jubilæumslegat.