Kamp om idrætspriser

06.05.15

Der var kamp til stregen, da der tirsdag aften blev fordelt 42.000 kr. til lokale idrætsudøvere og ildsjæle i Vordingborg kommune

Spillestedet STARS lagde hus til, da der i går tirsdag var uddeling af Årets Idrætspriser, iværksat af Vordingborg Idrætsråd og Vordingborg Kommune og sponseret af Øernes Revision og Møns Bank.

 

Dommerjuryen modtog mere end dobbelt så mange indstillinger som sidste år, og derfor var løbet tæt.

 

Som Årets idrætstalent/idrætsudøver var nomineret sejleren Oliver Ørting, bueskytten Marcus Helleberg Sehested og badmintonspilleren Victor Nymand Wittrock.

 

Victor Nymand Wittrock løb med 1.-præmien på 8.000 kr. samt 25 aktier i Møns Bank med følgende motivation: Victor er kun 11 år, men har på bare to sæsoner vundet både DM og SM og mere end 50 medaljer. Han træner hver eneste dag og er til stævne hver weekend. Hård kost for en 11-årig knægt, men han er klar til at ofre det, der skal til – også når det er surt! Han viser, at man kan komme langt, hvis man virkelig vil.

Og det vil han. For Victor er også ordblind, så han kommer ikke nemt til noget. Men han kæmper. Han spiller i år i U13-mesterrækken og ventes at ramme den øverste elite i Danmark inden for det næste halve år.

 

Som Årets idrætsleder/ildsjæl var nomineret Susanne Johansen, Østmøns Inlinere, Jannic Andersen, Langebæk Alliancen, Marianne Havskov Madsen, IF Svend Gønge Håndbold, Jens-Peter Hansen, Bokseklubben Tårnet 74, Suzanne Wittrock, Præstø Badminton-JIF og Henrik Børsting, Stensved Gymnastik.

 

Vinderen blev Marianne Havskov Madsen med følgende motivation: Marianne er iderig og magter meget udover sit fuldtidsjob som lærer på Svend Gønge skolen og mor til 5. Hun er dygtig og energisk til at mobilisere forældre til at hjælpe til.

Marianne træner selv 4 hold sammen med unge hjælpetrænere og sørger for at alle trænere og hjælpetrænere kommer på kursus. Marianne er fortaler for at der tales pænt til alle også ved kampe og især til dommerne.

Hun har i år indgået samarbejde med ungdomsskolen for at få flere sluset ind i sporten verden. Hun tilmelder, koordinerer og kører med trailer, når der skal transporteres soveposer m.m. – Marianne er bare overalt i ISG, og selv om alle trækker på samme hammel, er det Marianne, der trækker mest!

 

Marianne fik ligeledes en check på 8.000 kr. samt 25 aktier i Møns Bank

 

Til Årets Idrætsforening var der ikke blot én, men to præmier på højkant. Følgende var nomineret: Præstø Badminton-JIF, Sydsjællands Håndboldklub og Fægteklubben Trekanten.
 

Her løb Fægteklubben Trekanten med 2.-præmien på 5.000 kr. + 25 stk. aktier i Møns Bank med følgende motivation: Trekanten tilbyder motions-  og konkurrence fægtning  på både kårde og floret,  samt den  olympiske multiidræt MODERNE  FEMKAMP, der omfatter  idrætsgrenene  fægtning, svømning, løb, pistolskydning og ridebane springning  på heste,  som atleterne ikke må kende  i forvejen.   Altså verdens mest alsidige eliteidræt, der har været på det olympiske program siden 1912. 

De fleste af klubbens medlemmer er  headhuntet   via  klubbens  flerårige  SFO- multisport  arrangementer  og  fægte- og skyde undervisning  overalt i kommunens folkeskoler.

Klubben er i aften repræsenteret  med  4 individuelle  DIF  guldmedaljer og  2  guld i  hold  vundet  i 2014 plus to  sølv og  bronzemedaljer i  børne-  og ungdoms klasserne. 

 

1.-pladsen tildeltes Sydsjællands Håndboldklub med følgende motivation: For snart 7 år siden startede Sydsjællands Håndboldklub fra stort set nulpunktet m.h.t. økonomi, hold og engagement, på at udvikle klubben mod en bedre fremtid. Det var på høje tid at få Knækket Kurven så at sige.

Hvad er der så sket: I dag er medlemstallet øget fra 70 til over 250. Ungdomsholdene er vokset fra bare 2 til 10 turneringshold og 4 stævnehold. Egen håndboldskole, som for 5 år siden blev startet op med 23 deltagere. I år er der 78!

Det har krævet et kæmpe stykke arbejde at nå dertil hvor SHK er i dag. Det har krævet mod, nytænkning og dedikation – og det har I haft!

Håndboldklubben løb af med 10.000 kr. + 25 stk. aktier i Møns Bank.