Karen-Lise Mynster i ny film fra Møn

09.10.15

Gratis kortfilmsforevisning i Biografen Stege lørdag den 24. oktober - med Møns Klint som kulisse.

 

I februar 2014 rullede et filmhold til Møn og indlogerede sig hos Kirsten og Benny Andersen i Borre. Opgave: At optage filmen Shiva med Karen-Lise Mynster i hovedrollen.

 

- Møn var i vores tanker fra starten, da vi søgte om penge til projektet i Det Danske Filminstitut, fortæller producer Pernille Tornøe. Det var den smukke og voldsomme natur på Møn, som gav os inspiration til historien om en mor, der ikke vil give slip på sin datter.

 

Selvom det meste af filmen foregår indendørs, så spiller Møns natur en stor rolle. Der er noget voldsomt og stærkt over at se den majestætiske Møns Klint, som manifesterer en ung piges stålsatte vilje på at drage ud i verden, men samtidig har Møns natur også en ufattelig vidde, som indgyder en fornemmelse af ensomhed og melankoli, der er moderens grundfølelse.

 

Filmkonsulenten var med på ideen, og projektet fik støtte til at gå i produktion.

 

Masser af lokal opbakning

- Det har været en utrolig rejse, fortsætter Pernille Tornøe. Filminstituttet støtter de mest nødvendige omkostninger, og alle på holdet løfter arbejdet med frivillige og håbefulde hænder. Derfor var støtten fra lokalsamfundet på Møn altafgørende.

 

Og lokal opbakning har der ikke manglet. Skuespillerne blev forkælet på Bakkegården Gæstgiveri, og holdet var heldige at få hjælp til forplejning fra bl.a. Dagli' Brugsen i Borre, Bisca og Kiwi Minipris i Stege. Naturstyrelsen og Geocenteret hjalp med kyndig vejledning til området, og Hundeklubben Møn hjalp med at finde hunden Frigg, som bærer titelrollen, Shiva.

 

- For unge filmskabere er det fantastisk at få muligheden for at filme og fortælle en historie uden for København. Det har givet mange ekstra gaver til filmen, siger Pernille Tornøe.

 

Møns Banks Jubilæumsfond har støttet færdiggørelsen af filmen.

 

- Det var en stor glæde at modtage legatet fra banken, som giver filmen mulighed for at leve på festivaler – og opnå den hæder at blive indstillet til en Robert for årets bedste kortfilm på Odense Film Festival 2015. Alt sammen fuldstændigt uopnåeligt, hvis vi vi ikke havde modtaget al den støtte og opbakning, som vi har fået på Møn, slutter Pernille Tornøe.

 

Shiva bliver vist ved en særforestilling i Biografen Stege lørdag den 24. oktober kl. 15, hvorefter man kan høre instruktøren og produceren fortælle om filmens tilblivelse.

 

Gratis billetter på www.biostege.dk/billetter.htm efter først-til-mølle princippet (dog reserveringsgebyr 5 kr.).

 

 

 

OM FILMEN

 

Mors store pige er ved at være flyveklar, men mor prøver med hele moderdyrets værktøjskasse at stække datterens vinger, bl.a. ved at tage familiehunden Shiva som gidsel. Nytårsaften er på spil. Et kompliceret spil igangsættes for at datteren forbliver i reden, som nok er lun, men også har tremmer!

 

Med Karen-Lise Mynster, Julie Brochorst Andersen, Mads Reuther og Adam Ild Rohweder.

Instruktør Christian Bengtson · Producer Pernille Tornøe

Fotograf Signe Tora Munk Bencke · Produktion Tornøe Film

Støttet af Filmværkstedet / DFI, Møns Bank Jubilæumsfond og Danske Filminstruktører · Varighed: 23 min.