Kom til koncert torsdag den 6. marts 2014

03.03.14

Copenhagen Phil spiller i Vordingborg Russisk drama på programmet

Torsdag d. 6. marts kl.19.30 udspilles et drama i russisk musik med det store symfoniorkester Copenhagen Phil, som giver koncert med 3 russiske komponister på programmet. Af Stjostakovitj  spilles violinkoncert nr. 2, af Stravinskij kan man høre Feens Kys, og af Tjajkovski kommer der et uddrag af Svanesøen, alt sammen meget russisk og alt sammen stor musik.

Solist i violinkoncerten er  Baiba Stride, en ung lettisk violinist, som er ude over det stadie, der hedder ”talent¬fuld”; hun er allerede midt i en verdensom¬spændende karriere og er ikke bange for de store udfordringer. I Vordingborg spiller hun Sjostakovitjs djævelske violinkoncert nr.2. ”Nogenlunde lige så svært som at sige en monolog af Shakespeare på originalsproget,” siger gamle erfarne strygere.

Feens Kys er  komponeret i 1928. Skrevet i et spændende rytmiske forløb, det er balletmusik af Stravinskij. Det handler om varme og kulde og kompli¬ce¬ret kærlighed. Historien bag musikken hedder  Isjomfruen og er skrevet af H.C. Andersen

Tjajkovskijs balletter er dramatiske, men al¬drig nødskrig som hans symfonier. Svanesøen er barn¬dom-mens eventyrbog, en dansefortælling, men også et orkestermaleri og lyksalige melodier. Svanesøen er en drøm både for os, der lytter, og for dem som spiller.
 

Koncerten dirigeres af den unge dirigent Santtu-Matias Rouvali. Hans energi på podiet er smittende!

 

Pris

Pris pr. person kr. 120,- (normalprisen kr. 140,-)

For at opnår rabatten bedes du printe denne nyhed og medbringe denne til koncerten.