Møns Bank i Præstø bliver ”pengeløs” filial

01.11.17

Stadig færre kunder går i kassen i Møns Bank i Præstø, men stadig flere kunder søger banken, som er den eneste tilbage i området.


Med virkning fra 5. februar 2018 lukker Møns Bank for kassebetjening i Præstø.

 

- Det gør vi, fordi antallet af ekspeditioner i kassen er fortsat faldende, siger filialdirektør Jan Friis Møller. Derfor vil vi i Præstø – i lighed med bankens filialer i Næstved og Vordingborg – blive ”pengeløs”, forstået på den måde, at kontanthåndteringen udelukkende foregår via pengeautomaten.

 

Pengeautomaten kan både udbetale kroner og Euro samt tage imod indbetalinger.

 

- Flere og flere bruger kort og MobilePay, så behovet for rede penge vil også fremover være faldende, tilføjer Jan Friis Møller. 

 

Bankforretninger, som hidtil er klaret i kassen, fx mønt- og valutahåndtering samt betaling af regninger, vil fortsat blive løst i filialen.

 

 

Udvikling i stedet
for afvikling

 

Ingen medarbejdere i banken bliver afskediget. Tværtimod.

 

- Når vi lukker kassen, får vi frigjort nogle kræfter til bedre at kunne håndtere de mange nye kunder, der søger os i disse år, fortsætter Jan Friis Møller.

 

Møns Bank i Præstø åbnede i 2002 og er i løbet af årene vokset støt og roligt. I 2014 flyttede banken til større lokaler på sin nuværende adresse, Svend Gønges Torv 2. Banken betjener i dag godt 6.000 kunder via 11 rådgivere, fordelt på både privat- og erhvervskunder.

 

- Vi oplever stor og stigende interesse, både fra Præstøs lokalområde, men også fra områderne Faxe, Haslev og Stevns. Det hænger givetvis sammen med, at andre banker lukker ned, og vi i Præstø er det eneste tilbageværende pengeinstitut.

 

- Det forpligter, siger Jan Friis Møller. Vi har det lokale kendskab, og vi bliver brugt i større omfang end tidligere. Derfor lægger vi os i selen for at holde fast i vores lokale DNA, nærheden til kunderne, den hurtige ekspedition og en professionel rådgivning. Det fortjener et aktivt lokalområde som Præstø.