Ferie og valuta

Når du skal på ferie, er det en god idé både at medbringe kontanter og kort.

Kontanter 
Vi tilbyder fem gængse valutaer - GBP, EUR, NOK, SEK og USD - på alm. vekselvilkår og med et varsel på 5 dage (dog 3 uger, hvis modværdien overstiger 25.000 kr.).

 

Andre valutaer kan fremskaffes på særlig foranledning mod dækning af de udgifter, vores leverandør opkræver (ca. 300 kr.) og kan derfor med fordel hæves i fx lufthavne, stationer eller banker på destinationen. Vil du være sikker på, at vi har den særlige valuta i tilstrækkeligt omfang, anbefaler vi dig at bestille med et varsel på 3 uger. Bestil andre valutaer her.

 

Euro kan også hæves i vores automater i Stege, Næstved, Præstø, Rønnede og Vordingborg på alle tider af døgnet (deleligt med €20).


Er du Plus-kunde i Møns Bank, er det gratis at veksle de gængse valutaer, GBP, EUR, NOK, SEK og USD. Læs mere her.

 

Kort
Det er også en god idé at have mindst ét og gerne to internationale hæve/kreditkort med på din udlandsrejse, fx Visa- og MasterCard. Bestil kort i Netbank med en leveringstid på 7-14 dage.
 
Husk rejseforsikringen 
Husk at have det blå EU-sygesikringskort med i udlandet, da det gule Sundhedskort ikke længere dækker hjemtransport m.m.
Ofte er det dog nødvendigt at supplere med en rejseforsikring. Der er indbygget forskellige rejseforsikringer i Møns Banks MasterCard.
Læs også mere om det blå EU-sygesikringskort på www.borger.dk. 
 

 

Hæver eller indsætter du 50.000 kr. eller mere i kontanter?

 

Så skal du udfylde denne formular:

 

> Erklæring om ind- og udbetalinger på 50.000 kr. og derover