Bitcoin og andre kryptovalutaer

Møns Bank har en meget forsigtig tilgang til blockchain-teknologien og faciliterer ikke handel med kryptoaktiver af flere årsager.

Interessen for såkaldte kryptoaktiver er de seneste år vokset betydeligt. Og med Donald Trumps ambitioner på kryptomarkedet er interessen øget yderligere.

Det mest kendte kryptoaktiv er Bitcoin, som blev lanceret i 2009. 

Fælles for kryptoaktiver er, at de ingen forankring har i konkrete aktiver. Den manglende forankring i konkrete aktiver gør dem særligt sårbare for skift i markedsforventningerne, hvorfor man som ejer af et kryptoaktiv kan opleve store udsving i priserne. 

Danmarks Nationalbank har ved flere lejligheder tilkendegivet, at den ikke betragter kryptoaktiver som hverken valuta eller værdipapirer.

Markedet for kryptoaktiver er ikke omfattet af samme regulering, som gælder for handel med andre finansielle produkter. Derfor er opfattelsen hos danske myndigheder, at kryptoaktiver er kendetegnet ved høj kompleksitet, lav gennemsigtighed, stor volatilitet og derfor også høje risici.

Den finansielle sektor er kun i begrænset omfang forbundet til markedet for kryptoaktiver.

Møns Banks holdning til kryptoaktiver

Banken fraråder som hovedregel sine kunder at investere i kryptoaktiver. Vi kan dermed heller ikke tilbyde investeringsrådgivning om kryptoaktiver eller finansielle instrumenter baseret på kryptoaktiver.

Ønsker kunder at indskyde midler i banken, der stammer fra investeringer i kryptovalutaer, vil vi behandle dem på samme måde som øvrige indskud. Hvis indskuddet overholder gældende lovgivning og følger procedurerne til forebyggelse af hvidvask, vil banken kunne acceptere indskuddet.

Banken blokerer ikke for brugen af konti eller kreditkort udstedt af Møns Bank i forbindelse med handel af kryptoaktiver. Men bankens kunder skal i lighed med alle andre kreditkorttransaktioner eller overførsler følge gældende procedurer til forebyggelse af hvidvask samt overholde gældende lovgivning i øvrigt.