Ferie og valuta

Rigtig mange steder i verden kan du i dag klare dig med MasterCard og VISA samt de internationale elektroniske løsninger som Apple Pay, Google Pay m.fl.

Alligevel kan det være en god idé at medbringe lidt kontanter.

Euro kan hæves i over 300 pengeautomater i hele Danmark på samme vilkår som i Møns Bank via KONTANTEN-samarbejdet. Du hæve op til ca. 2.000 Euro på VISA/Dankort i døgnet (modværdien af 15.000 kr.). Du kan også hæve i lufthavne og vekselkontorer på destinationen.

Bemærk, at Møns Bank ikke længere handler med rejsevaluta - læs evt. mere her.

Kort
Medbring mindst ét og helst to internationale hæve/kreditkort på din udlandsrejse, fx VISA- og MasterCard. Bestil kort i Netbank med en leveringstid på 7-14 dage.

Du får besked om vekselkurs og gebyr, enten som notifikation til din mobil, alternativt som besked i Mobil-/Netbank eller som alm. sms. Det er kun første gang i løbet af 30 dage, du får beskeden (vedr. samme valuta), og du kan til enhver tid afmelde informationen i Mobil-/Netbank under det enkelte kort.

Husk rejseforsikringen 
Husk at have det blå EU-sygesikringskort med i udlandet, da det gule Sundhedskort ikke dækker hjemtransport m.m.

Ofte er det dog nødvendigt at supplere med en rejseforsikring. Der er indbygget forskellige rejseforsikringer i Møns Banks MasterCard.

Læs også mere om det blå EU-sygesikringskort på www.borger.dk.