Møns Bank stopper med rejsevaluta

VISA/Dankort, MasterCard samt elektroniske løsninger som Apple Pay, Google Pay m.fl. har udkonkurreret handel med rejsevaluta.

En lang tradition for køb og salg af rejsevaluta er ved vejs ende i Møns Bank. Det kontantløse samfund er rykket tættere på.

- Nedgangen i brugen af kontanter har været helt generel i mange år, og vi kan se, at også antallet af ekspeditioner med valuta er stærkt faldende, siger kunde- og salgschef Brian Arnvig. Coronakrisen har også betydet, at stort set alle danskere i dag klarer sig med kort og mobilbetaling. Der er simpelt hen sket et skifte i vanerne.

Det er baggrunden for, at Møns Bank nu ophører med at købe og sælge rejsevaluta.

- Valuta i Euro kan man stadig hæve i pengeautomater – og faktisk i over 300 automater i hele landet via vores samarbejde med KONTANTEN, siger Brian Arnvig. Euro er den mest gængse valuta, så den er tilgængelig i automaterne.
 

Henviser til lufthavne
og vekselkontorer

Rigtig mange steder i verden kan man i dag klare sig med MasterCard og VISA samt de internationale elektroniske løsninger som Apple Pay, Google Pay m.fl.

- Står man og mangler kontanter, er det muligt at hæve i lufthavne og vekselkontorer på destinationen, siger Brian Arnvig.

Kunder i Møns Bank kan i alle landets KONTANTEN-automater hæve op til ca. 2.000 Euro på VISA/Dankort i døgnet (modværdien af 15.000 kr.). Se hævegrænserne på de forskellige korttyper her.

- Kunder, der ligger inde med kontant valuta, som de ønsker at veksle til danske kroner, kan gøre det i banken senest tirsdag den 1. juni, slutter Brian Arnvig.