Drømmeren fra Dalby

Det er ikke forbudt at drømme, især ikke, hvis man er i stand til at gøre drømme til virkelighed – det er Jacob Eriksen, som med PJE Huset i Dalby står bag en lang række stilrene og funktionelle byggerier.  

En brat opvågning.

Sådan én kan man hurtigt få, når telefonen ringer. Men nu er Jacob ikke typen, der giver sig af med at sidde og dagdrømme. Dels fordi han lever af at føre drømme ud i livet, dels fordi hans telefon ringer konstant. Over 100 gange om dagen!

- Jeg må lige svare, siger han. Tænk, hvis det er en ny kunde til PJE Huset...

Initialerne er fra hans far, Preben Jens Eriksen, men i dag viderefører Jacob firmaet med sin ven René Lund Rasmussen som partner, selv om René har meget andet at se til og ikke er med i driften.

- Min far var værktøjsmager og læste i søværnet, inden han besluttede sig for at bygge huse. I 1973 byggede han til sig selv, i 1976 til sin første kunde og senere kastede han sig over et større projekt med 25 andelsboliger i granskoven ved Rønnede. Det var i 1986-87.

- Min far ville lave alting selv. Det har jeg arvet lidt, siger Jacob, som oprindelig er udlært murer i 1993 og senere bygningskonstruktør i 2000.

Kriser kommer og går, og sådan har det også været for PJE Huset.

- Derfor var det vigtigt for min far at være omstillingsparat.

Gik det ikke med parcelhuse, så kunne man kaste sig over erhvervsbyggeri, og det gav ham bred erfaring. 

- Et af vores første store fælles projekter blev 40 boliger på Spurvekrogen i Dalby, fortæller Jacob. Det var omkring årtusindeskiftet, og få år senere blev to storparceller på Akacievej i Rønnede bebygget med 6 parcelhuse og 30 ejerboliger.


Mere end totalentreprise

Man kan faktisk ikke tage munden for fuld, når man vil beskrive virksomhedens profil i dag. Jacob arbejder med en række underleverandører og har en finger med overalt.

- Vi udfører ikke kun totalentrepriser i traditionel forstand, men har også hele arkitektdelen med, siger han.

Jacob tegner i det nyeste ArchiCAD-program og kan fx visualisere rumindretning med 3D-modeller, der på få sekunder kan ændres alt efter kundens ønsker.

- Det er en kæmpe fordel for både kunden og os, at vi kan stå for alle dele i et projekt, lige fra idéfasen til den færdige udførsel, siger han.


Hjem og legeplads

Én ting er rækkehuse, noget andet er parcelhuse, opført helt efter købers smag – og her er Jacob ikke bleg for at stille sit eget familiehus til rådighed for inspiration.

- Det er jo både vores hjem og arbejdsplads, men også en legeplads, hvor man kan eksperimentere med nye ideer og materialer, siger han. For eksempel drømte vi om en pool i baghaven, men så fandt jeg ud af, at det var sjovere at lave en badesø. Selvrensende, selvfølgelig.

Inde i huset er der dobbelthøje rum, som giver lys og velvære i hverdagen, og en hel væg skiller sig ud med et flot råt beton-look.

- Vigtigst af alt er dog, at det er lykkedes mig med solceller at bygge et Nulenergihus, som faktisk producerer mere energi, end det forbruger, siger han. Det er stort!


Banken er med

I det hele taget siger Jacob sjældent Nej til en opgave. Om det er nye klasseværelser på Druestrup Friskole eller en kreativ ombygning af SuperBrugsen i Dalby, så er han klar. Og banken er med.

- Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg skiftede til Møns Bank, siger han. Priserne er rimelige, og jeg kan til enhver tid ringe direkte til min rådgiver, som også ringer til mig, når der er noget, jeg skal være opmærksom på. Det er rart, at man ikke skal starte forfra, hver gang man skal ha’ fat i banken.  


Har du også lyst til at finde ud af, hvad Møns Bank kan gøre for dig, så kontakt en af vores erhvervsrådgivere - eller send dine oplysninger her.  

Jacobs egen familie må stå for skud, når der skal eksperimenteres med nye ideer i familieboligen.