Betalingsvanskeligheder


Kniber det med at få betalt dine regninger, eller oplever du, at din gæld er blevet for vanskelig at betale af på, så kontakt banken – jo før, jo bedre!

Der kan være mange grunde til, at man løber ud i økonomiske problemer, fx skilsmisse, sygdom eller arbejdsløshed. Vi kan hjælpe dig med at gennemgå din økonomi og få lagt et realistisk budget, så tingene bliver mere overkommelige.

Sådan gør vi
Alle dine udgifter og indtægter bliver listet op. Ofte kan noget tilrettelægges på en anden måde eller det kan aftales, at der afdrages lidt mindre på gælden i en periode. Det kan give dig det overskud i hverdagen, du har brug for, så du kan komme videre med dit liv.

Du må aldrig være passiv!
Hvis du ikke kan betale til tiden, er det vigtigt at få en aftale med långiveren. Ellers vil du modtage rykkere, og det er dyrt. Efter et stykke tid vil sagen blive sendt til inkasso. Det kan medføre, at du bliver registreret i RKI, og så kan du hverken låne penge eller få et kreditkort.
Derfor må du aldrig være passiv, når du har økonomiske problemer. Få altid en aftale, så du undgår yderligere vanskeligheder.

Undgå tvangssalg for enhver pris
Ejer du din bolig og ikke kan betale ydelser til realkreditinstituttet eller banken, kan din bolig i værste fald komme på tvangsauktion. Så ender din bolig i fogedretten, og alle kan byde på boligen. Den højestbydende vil få den, og du må fraflytte.
Det sker endda ofte, at boligen bliver solgt til en pris, der er lavere end gælden i boligen. I så fald skal du fortsat betale af på den restgæld, der ikke er blevet overtaget eller betalt af den nye køber. Derfor er en tvangsauktion absolut sidste udvej!

Kontakt os altid med det samme…
Er du kunde i Møns Bank og får økonomiske problemer, så kontakt os altid hurtigst muligt. Kun på den måde har vi de bedste muligheder for at hjælpe dig på fode igen.