40 års jubilæum i Møns Bank

18.12.20

Kasserer Jytte Baadsgaard kan den 4. januar fejre sit 40 års jubilæum i Møns Bank, og det kunne endda være blevet til meget mere – på flere måder.

Corona sætter en stopper for, at Jytte Baadsgaard kan markere sit 40 års jubilæum med fest og reception, men faktisk kunne hun også have nået et endnu længere åremål, hvis der ikke lige havde været en afstikker til et andet pengeinstitut...

Elev i Møns Bank, udlært – og så farvel.

Her kunne fortællingen være slut, hvis det var gået, som unge Jytte og hendes mand, Ebbe, havde planer om i slutningen af 1970'erne.

- Ebbe havde fået job i Fladså Kommune, og vi havde planer om at flytte til Næstved, så jeg søgte og fik job i Haandværkerbanken, siger Jytte. Men Møn ville ikke rigtig slippe os – eller også var det omvendt – så det blev kun til 2-3 år i Næstved, før vi begge søgte tilbage til Møn, hvor vi jo stadig boede.

Det er nu 40 år siden, Jytte kom tilbage til Møns Bank, og det har hverken Jytte eller banken fortrudt.

- Jeg holder rigtig meget af at gå på arbejde, siger hun. Hver dag vågner jeg op og glæder mig til at komme i banken. Der er heller ikke noget bedre end at komme tilbage fra ferie og møde kunder og kolleger igen.
 

Bankens ansigt udadtil

Kassen er Jyttes gebet, og den passer hun med stor omhyggelighed. Og hygge, faktisk. Jytte er bankens ansigt udadtil.

- Før i tiden havde kunderne nok deres favoritkasserer og ventede gerne, til vi blev ledige. Det var før, vi fik nummersystem – og helt tilbage i tiden havde vi 6-7 kasser åbne på de store lønningsdage. Sådan er det slet ikke i dag, hvor næsten alle kunder klarer sig med kort og mobiltelefon.

Banksektoren er måske en af de brancher, der været igennem de største omvæltninger gennem de seneste 40 år. Drevet af en teknologisk udvikling, men faktisk også af kundernes ønsker.

- Selvfølgelig var det hyggeligt at snakke med kunderne, og det gør vi jo stadig, når vi møder dem på gade og vej, siger Jytte. Men det tog også tid at få ordnet sine bankforretninger. Nu kan man jo klare det meste selv, når det ikke lige handler om rådgivning ved køb af hus og bil og andre store beslutninger.

- Og så møder jeg ofte kunder, der takker mig for at have lært dem at bruge et kort, fortsætter hun.

- Det er jo den vej, det går, men nogle skal gerne have forklaret og vist det 2-3 gange, før de føler sig sikre. Til gengæld bliver man også lidt stolt, når man har lært noget nyt og kan klare sig selv. Den glæde deler både kunderne og jeg, tilføjer Jytte.

Mindre kassearbejde har betydet andre opgaver for Jytte, som i dag også klarer kontooprettelser, betalinger, overførsler og særlige bankopgaver for fx advokater.

Jytte kender kunderne, og kunderne kender Jytte. Ikke kun fra banken, men også fra badminton, hvor Jytte og Ebbe har været særdeles aktive, Ebbe i mange år som formand. Jytte er også medlem af Brugsens bestyrelse, og så går hun til zumba. Jytte keder sig aldrig. Deler oplevelser og samvær med gode venner og familie – og så er et barnebarn kommet til.

Men arbejdes – det skal der, og Jytte glæder sig ikke mindre til at komme på arbejde på sin jubilæumsdag. Det er mandag den 4. januar. I skrivende stund vides ikke, om banken er åbent for fysisk fremmøde, men det vil være muligt at aflevere en hilsen til Jytte. 

Opdateret 4. januar med foto fra dagen.