Bank har central rolle i Folkemøde Møn

Befolkning, børn og bæredygtighed bliver et stort tema i årets folkemøde, hvor Møns Bank er en særdeles aktiv medspiller.

- Det skal være attraktivt at bo, arbejde og leve på Møn. Det er baggrunden for, at vi fortsætter vores engagement på Folkemøde Møn og endda giver det en ekstra tand i år, siger bankdirektør Per Sjørup Christiansen.

Bæredygtighed er vigtigere end nogensinde, og det bliver der sat fokus på, når Møns Bank som noget nyt deltager og faciliterer vigtige debatter på scener og i telte.

- Vi vil gerne slå et slag for nogle af de mange lokale jobmuligheder, der er på Møn og i Sydsjælland, fortsætter Per Sjørup Christiansen. For jobudbuddet kan blive øget, når man arbejder med og tænker bæredygtighed ind i virksomhederne. I en aktuel debat kommer vi ind på, hvad det kræver af uddannelse m.m. 

En anden vinkel er den generelle bæredygtighed i lokalsamfundet.

- Her bliver det en talk med en række gode aktører i en paneldebat, hvor vi sammen sætter fokus på og komme med ideer til, hvordan bæredygtighed og lokale tiltag skaber både vækst og sammenhængskraft i vores nærsamfund, fortæller Per Sjørup Christiansen.


Workshops for unge

Et populært tiltag sidste år var workshops for unge om privatøkonomi. Mere end 200 elever fra kommunens skoler var en tur i banken og fik konkret og brugbar viden om at lægge budget og optage lån.

- Desværre oplever vi, at mange unge ikke har en forståelse for indtægter og udgifter i en privatøkonomi. Det vil vi gerne hjælpe de unge til at forstå, så de får en økonomisk sund fornuft og bliver bedre rustet til fremtiden, siger Per Sjørup Christiansen.

- Fremfor alt vil vi undgå, at unge havner i et ukontrolleret forbrug via Kviklån og andre fristelser, som en del unge ryger ud i, fortsætter han. Workshoppen er gratis, og vi nedtoner reklame for banken, så dette i sin grundform er et ønske om at bidrage til en samfundsmæssig fornuftig rådgivning af vores unge mennesker.


Thumbs-up til de frivillige

Sidste år valgte Møns Bank at støtte driften af frivilligcentret på folkemødet for derigennem at skabe gode rammer for de frivillige. Den støtte fortsætter i år.

- Frivillighed er limen i små lokale miljøer, siger Per Sjørup Christiansen. Det er den, der giver sammenhængskraft og gør, at tingene bare kører. Med vores støtte kan Folkemøde Møn få mulighed for at forbedre faciliteterne, så det bliver mere attraktivt at melde sig.

Frivilligcentret får igen i år base på Nanok, hvor de frivillige kan få måltider under arrangementet og tage en pause, når der er brug for det på de travle dage. Derudover får de frivillige t-shirts med det folkemødets logo.

Folkemøde Møn finder sted i dagene 18.-19. august 2023.


Foto:
Bankdirektør Per Sjørup Christiansen opgraderer i år på Møns Banks deltagelse på Folkemøde Møn.