Belønningsmedalje til Käthe Høyer

08.11.18

Tidl. erhvervsrådgiver i Møns Bank, Käthe Høyer, var torsdag forbi banken for at få overrakt Den Kongelige Belønningsmedalje.

Fredag den  31. august havde Käthe Høyer sidste arbejdsdag i Møns Bank. 46 år blev det til, heraf hovedparten som rådgiver for erhvervskunder.

 

- Banken har altid været mit omdrejningspunkt, siger hun. Nærhed, dialog og lokalt engagement er ikke kun ord, men en kultur, som man helt naturligt tager på sig, når man arbejder i en lokalbank. Banken og lokalsamfundet er en symbiose. Man er der for kunderne, både i medgang og i modgang.

 

Mange kender også Käthe Høyer for hendes slagkraftige golfkølle. Utallige mesterskaber er det blevet til gennem årene, hvilket man bl.a. kan forvisse sig om ved et besøg i Møn GolfCenter, hvor hendes navn går igen på mange mesterskabstavler.

 

 

Et langt og afvekslende arbejdsliv

 

Käthe Høyer har arbejdet under seks bankdirektører i sin karriere, N. E. Morgills, Paul Nielsen, Erhard Skov-Madsen, Søren Juhler, Hans K. Olsen og den nuværende Flemming Jensen.

 

Sidstnævnte havde æren af at overrække Käthe Høyer Den Kongelige Belønningsmedalje over en frokost i banken torsdag.

 

Medaljen er indstiftet af Kong Christian IX i 1865 og tildeles bl.a. privatansatte for lang og tro tjeneste hos samme arbejdsgiver i 50 år, alternativt efter 40 år ved ansættelsesforholdets ophør. Medaljen er af sølv og bærer på forsiden H. M. Dronningens portræt i profil og på bagsiden en krans af egeløv.

 

I 1981 bestemte Dronningen, at medaljemodtageren opfordres til at indsende en levnedsbeskrivelse til ordenshistoriografen til opbevaring i Ordenskapitlets arkiv. Käthe Høyer vil da kunne fortælle om et job og en arbejdsplads, som har udviklet sig gevaldigt gennem årene – fra mange og lange manuelle rutiner til et job, hvor kundernes behov er i fokus, takket være teknologiske fremskridt, som Møns Bank altid har fulgt med interesse, men hvor de personlige relationer aldrig bliver uden betydning.

 

Tilbage venter en audiens hos Dronningen, hvor Käthe Høyer får mulighed for personligt at takke for medaljen.