Boligrenten lige nu

05.04.19

Spørgsmål og svar om denne uges interessante renteudvikling.

Hvad er der sket med vores realkreditobligationer, som vi bruger til at finansiere vores boliger? Hvorfor hopper de nogen gange op og ned i kurser?

Renteniveauet bestemmes af den økonomiske aktivitet og tilhørende inflationsrisiko. For tiden er der negativ realrente, hvilket betyder at inflationen er højere end renteniveauet.

 

Hvorfor det?

Bland andet fordi, når der er uro i verden – og det er der fra tid til anden – søger investorerne tilflugt i de danske realkreditobligationer – det er godt for dig.

 

Kan jeg så forvente at kunne sælge min obligation, når jeg skal hjemtage den?

Efter en periode med rentefald er pensionskasserne rendt ind i det problem, at deres obligationer, hvor restløbetiden skal matche de pensionsudbetalinger, der skal ske om mange år, pludselig må forventes at blive udtrukket meget før tid.

Derfor er de på udkig efter lange realkreditobligationer, der ikke forventes at blive udtrukket lige med det samme, fx 1,5 % 2050. Det er en af grundene til, at kursen er sprunget fra 98 til 99 og endda over kurs 100. Når kursen er over 100, kan der ikke udstedes lånetilbud. Efter et par dage kom kursen igen under 100, så nu igen er åbnet for udstedelser, og vi kan måske med rette forvente at pensionskasserne køber obligationerne i takt med, at folk hjemtager deres lån i stedet for at ”jagte” den eksisterende mængde.

 

Har du den rigtige boligfinansering?

Det kan være klogt at få gennemgået sin boligfinansiering fra tid til anden. Tag en snak med os!

 

> Kontakt din rådgiver.