Hvem skal have Publikumsprisen?

09.01.20

På fredag overrækkes Årets Kulturpriser i Vordingborg Kommune – to prismodtagere er allerede fundet, men Publikumsprisen kan du være med til at afgøre


Jens Andersen (billedet) kommer på en sjov opgave, når han som konferencier på STARS fredag skal overrække Årets Kulturpriser. Der er nemlig en joker i spil, idet man først på selve aftenen kan sige, hvem der modtager Årets Publikumspris.

 

Vinderne af hovedprisen er fundet i form af Gutter Island Festival, og talentprisen går til MC Hansen.

 

Publikumsprisen er et nyt tiltag fra Kulturpriserne, og alle kan give deres besyv med.

 

- Op til nytår var der frit slaw til at indstille kandidater, og der kom rigtig mange, siger filialdirektør Allan Andersen fra Møns Bank, der er ny sponsor for Kulturpriserne.

 

- De fem med flest indstillinger har vi lagt ud på vores hjemmeside, hvor man frem til onsdag ved midnat kan stemme om resultatet. Herefter kryber komiteen i flyverskjul og finder frem til den endelige vinder, som afsløres fredag, tilføjer Allan Andersen.

 

Afstemningen foregår på www.moensbank.dk/publikum – og alle, der deltager i afstemningen er samtidig med i konkurrencen om 5 x 2 biografbilletter.

 

 

Garagerock og visesang

 

Der er fri entré til kulturfesten fredag den 17. januar kl. 19.30 på STARS.

 

Hovedprisen på 25.000 kr. går til den internationalt anerkendte garagerock festival ”Gutter Island”, som afholdes hvert andet år i august på Masnedøfortet ved Vordingborg. Festivalen hædres med Årets Kulturpris for sin stædige og stadige indsats med en festival for nichemusik, der bidrager til en stærk eventkultur i Vordingborg Kommune og tiltrækker publikum fra hele landet. I 2020 har Gutter Island 20 års jubilæum. Festivalen har gennem årene vokset sig både stor og stærk, uden at den charme, frækhed og vildskab, som de tre dage på det gamle fort fra starten har stået for, er gået fløjten.

 

Årets talentprismodtager befinder sig i den modsatte ende af musikspektret. Talentprisen går til den lokale ordsmed, folkemusiker og lokalpatriot MC Hansen, som med sin guitar og sprøde stemme griber sit publikum med dragende fortællinger i ord og musik. MC, eller Mads Christian Hansen, har i 2019 udgivet sin første plade på dansk – og den kan mærkes. Med Jungshoved som udgangspunkt og livet i flere generationer som omdrejningspunkt, har han skabt et krystalklart udtryk, som for alvor viser hvor stort et fortællertalent, MC Hansen er. Det talent ønsker Kulturpriskomiteen at anerkende og forhåbentlig åbne endnu flere menneskers øjne for.

 

Selve aftenen indeholder også bidrag fra en helt tredje musikgenre. Således vil Ensemble Storstrøm leverer et flot klassisk indslag, ligesom der er andre overraskelser i aftenens løb.

 

 

[FAKTA]

Kulturprisernes historie

Kulturpriserne blev uddelt første gang i 2008. Der har hvert år været uddelt en hovedpris på 25.000 og en Talentpris på 10.000 kr.

Kulturpriserne har flere formål:

  • At anerkende og støtte de kulturelle tiltag i kommunen.
  • At lyse på lokale kulturelle profiler.
  • At folk, som beskæftiger sig med kultur i kommunen, møder hinanden.
  • At erhvervslivet oplever, hvilken kulturel rigdom, kommunen har, og at de føler sig inviteret.
  • At profilere Vordingborg udadtil.

 

Kulturpriskomiteen 2019:

Mads Heinesen, forfatter og forlægger

Jens Rask, økonomidirektør Dansk Erhverv

Line Svendsen, skuespiller
Christian Brorsen, kulturiværksætter
Jakob Thune, børne- og kulturdirektør
Simon Sandfeld, spillestedsleder

 

Yderligere oplysninger:

Thorbjørn Kolbo, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid - tlf. 22 16 36 35

Allan Andersen, filialdirektør i Møns Bank - tlf. 55 31 2401