Møns Bank er ny samarbejdspartner for Kulturpris

03.12.19

3-årig aftale giver kulturen i Vordingborg Kommune gode arbejdsbetingelser.

 

Garagerock, visesang, klassisk musik...

 

Det hele er repræsenteret, når Vordingborg Kommune og STARS afvikler Årets Kulturpriser fredag den 17. januar 2020 - og i år med ny hovedsponsor i form af Møns Bank.

 

- Vi fik en henvendelse, som vi ikke kunne sidde overhørig, siger filialdirektør Allan Andersen fra Møns Bank i Vordingborg. I forvejen er vi blandt hovedarrangørerne af Årets Idrætspriser i Vordingborg Kommune, så det var nærliggende også at sige Ja til et samarbejde på kulturområdet i og med, at vi er en lokalbank, der ønsker at gøre en forskel i de lokalområder, vi arbejder i.

 

Det nye samarbejde er 3-årigt og giver kulturen i Vordingborg Kommune gode arbejdsbetingelser.

 

- Vi står igen tæt sammen med erhvervslivet for at uddelingen kan lade sig gøre, siger Thorbjørn Kolbo, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid. En stor tak til Møns Bank for at tro på projektet og for deres bidrag i form af hovedsponsoratet.

 

- Jeg er så glad og ikke mindst stolt over, at vi her i Vordingborg Kommune har så stærkt, blomstrende og nytænkende kulturliv, som vi har, fortsætter Thorbjørn Kolbo. Jeg glæder mig igen i år til, at Kulturpriserne skal uddeles, så vi får sat fokus på kulturen, fejret talenterne, de professionelle og hele det kulturelle liv i Vordingborg Kommune. Kultur er højt på mange dagsordener. Det er den også for os i Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid. Vi tror på, at et rigt kulturliv er med til at gøre det attraktivt at flytte hertil og til at besøge os.

 

 

Hvem skal have publikumsprisen? 

 

Selve overrækkelserne sker ved et brag af en fest fredag den 17. januar 2020 på STARS fra kl. 19.30, hvor skuespiller Jens Andersen (billedet) er konferencier. Der er fri entré, og alle er velkomne.

 

Hovedprisen på 25.000 kr. går til den internationalt anerkendte garagerock festival ”Gutter Island”, som afholdes hvert andet år i august på Masnedøfortet ved Vordingborg. Festivalen hædres med Årets Kulturpris for sin stædige og stadige indsats med en festival for nichemusik, der bidrager til en stærk eventkultur i Vordingborg Kommune og tiltrækker publikum fra hele landet. I 2020 har Gutter Island 20 års jubilæum. Festivalen har gennem årene vokset sig både stor og stærk, uden at den charme, frækhed og vildskab, som de tre dage på det gamle fort fra starten har stået for, er gået fløjten.

 

Årets talentprismodtager befinder sig i den modsatte ende af musikspektret. Talentprisen går til den lokale ordsmed, folkemusiker og lokalpatriot MC Hansen, som med sin guitar og sprøde stemme griber sit publikum med dragende fortællinger i ord og musik. MC, eller Mads Christian Hansen, har i 2019 udgivet sin første plade på dansk – og den kan mærkes. Med Jungshoved som udgangspunkt og livet i flere generationer som omdrejningspunkt, har han skabt et krystalklart udtryk, som for alvor viser hvor stort et fortællertalent, MC Hansen er. Det talent ønsker Kulturpriskomiteen at anerkende og forhåbentlig åbne endnu flere menneskers øjne for.

 

Den nystiftede Publikumspris giver kulturforbrugerne mulighed for at påvirke aftenens gang. Komitéen ønsker nemlig at finde ud af, hvad årets kulturelle oplevelse i Vordingborg Kommune i 2019 har været. Det er muligt at indstille store og små kulturelle begivenheder til prisen, og i løbet af januar 2020 skal vinderne findes ved afstemning på nettet. Ideer til prismodtagere kan allerede nu sendes til chp@moensbank.dk

 

 

Kulturpriskomiteen 2019:

Mads Heinesen, forfatter og forlægger· Jens Rask, økonomidirektør Dansk Erhverv

Line Svendsen, skuespiller· Christian Brorsen, kulturiværksætter

Jakob Thune, børne- og kulturdirektør· Simon Sandfeld, spillestedsleder

Allan Andersen, filialdirektør i Møns Bank · Carl Henrik Paulsen, PR-konsulent i Møns Bank

 

 

Kulturprisernes historie og formål:

Kulturpriserne blev uddelt første gang i 2008. Der har hvert år været uddelt en hovedpris på 25.000 og en Talentpris på 10.000 kr.

Kulturpriserne har flere formål:

  • At anerkende og støtte de kulturelle tiltag i kommunen.
  • At lyse på lokale kulturelle profiler.
  • At folk, som beskæftiger sig med kultur i kommunen, møder hinanden.
  • At erhvervslivet oplever, hvilken kulturel rigdom, kommunen har, og at de føler sig inviteret.
  • At profilere Vordingborg udadtil.

 

Yderligere oplysninger:

  • Thorbjørn Kolbo, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid - tlf. 22 16 36 35
  • Allan Andersen, filialdirektør i Møns Bank - tlf. 55 31 2401