Det helt store udtræk er hevet frem i anledning af bankens 10 år i Næstved.
Skal der være fest, så lad der være fest. Det må være mottoet for Møns Bank, som den 15. november kan fejre 10 års fødselsdag i Vinhusgade 2, hvor Næstveds navnkundige herretøjsforretning Bristol engang lå.
- Vi vil gerne fejre os selv, men bestemt også, at byens sportslige stolthed, Team Fog Næstved, i denne sæson ligger ubesejret som nr. 1 i landets bedste basketball-liga. Derfor uddeler vi med rund hånd 400 fribilletter til alle, der har lyst til at se vores dygtige drenge på hjemmebane mod BC Copenhagen i Arena Næstved den 17. december.
Det fortæller filialdirektør Lars Jørgensen, som gennem alle 10 år har været i førertrøjen for den lokale bank.
Og de 10 år kommer egentlig på en kedelig baggrund.
I kølvandet på finanskrisen
Møns Bank så sit snit til at indtage Næstved og omegn, da byens gamle lokalbanker, DiBa Bank og Max Bank, bukkede under for finanskrisen. Lars Jørgensen var selv en del af DiBa Bank, startede som bankelev og sluttede som erhvervschef, inden Møns Bank fik tag i ham.
- Jeg har altid hyldet lokalbank-begrebet, siger han. I en mindre bank er man tættere på kunderne, kender området og kan reagere hurtigt, når mulighederne opstår.
- Vi har også et mantra omkring tilgængelighed. Hos os ringer man direkte til sin rådgiver og skal ikke vente i ugevis på et møde, når det handler om de helt store beslutninger som fx køb af hus eller virksomhedens investeringer. Ofte kan vi give svar samme eller næste dag, tilføjer han.
Bankens rolle i Næstved kommune kan også mærkes i forenings- og klublivet. Møns Bank støtter flere og flere lokale foreninger inden for idræt og kultur.
- Og så er vi med i et hav af sammenhænge uden for bankregi, siger Lars Jørgensen. Det gælder erhvervsforeninger, prisoverrækkelser, undervisning af unge i økonomi og coachingforløb for unge iværksættere, som jeg selv brænder meget for.
Alle varer på hylderne
Men hvad er det særlige ved Møns Bank?
- Banken er 148 år gammel, og måske er vi bedst i modvind, funderer Lars Jørgensen. En bank af vores størrelse er her jo lidt på trods. Vi har ikke de samme muskler, som store nationale spillere, men til gengæld er vi hurtige i vendingen.
- Vi forstår de lokale udfordringer, og vi er her for kunderne både i med- og modgang. Det sidste er faktisk det vigtigste, og vi får megen ros fra især nye kunder, når vi finder løsninger, som andre ikke har set, tilføjer han.
Foruden Næstved har Møns Bank filialer i Præstø, Rønnede og Vordingborg, og alle steder møder man både erhvervs- og formuerådgivere.
- Pension og investering er blevet stadig vigtigere for danskerne, så vi har prioriteret, at vi kan rådgive om disse områder direkte i alle filialer, ligesom Købstædernes Forsikring også er repræsenteret med en forsikringskonsulent, fortæller Lars Jørgensen. Vi har så at sige alle varer på hylderne her i Vinhusgade.
Kunde nr. 5.000 er lige om hjørnet
At der i den grad er plads til den lokale bank, vidner den store kundetilgang om.
- Vi oplever, at Møns Bank er mere søgt end nogensinde, siger Lars Jørgensen. Her ved 10 års dagen er vi 12 rådgivere, og vi har talt kunderne sammen til 4.926, som altså aktivt har valgt at være kunder hos os her i Næstved. Det er vi både stolte og beærede over. Men det forpligter også, at vi hver dag kan leve op til det høje serviceniveau, som kunderne forventer og har krav på.
Den runde dag fejres med Åbent Hus fredag den 15. november kl. 14-16. Foruden de 400 basketball-billetter trækker banken også lod om 10 x 2 gavekort til Næstved Bio blandt alle, der lægger vejen forbi www.moensbank.dk/10 eller Vinhusgade 2 på dagen.
Hele holdet i Vinhusgade i dag: Erik Filtenborg, Carsten Pedersen, Trine Vincensen, Peter Erbs-Sauer, Lars Jørgensen, Janus Søgaard, Julie Andreasen, Marie Lerche, Klaus Petersen, Henrik Holm, Mikkel Sjølin og Bülent Özdemir.