Møns Bank sælger bygningen i Fanefjord

29.11.18
Fanefjord Sparekasse blev sammenlagt med Møns Bank den 1. juli 2012, og siden juni 2017 har lokalerne alene været benyttet til rådgivning efter aftale.
Nu sælger banken bygningen, og samtidig nedtages pengeautomaten.
"Vi er kommet til et punkt, hvor vi må konstatere, at det ikke giver mening at opretholde afdelingen alene til rådgivningsmøder," siger bankens direktør Flemming Jensen. "Vi tilbyder rådgivning i forholdsvis kort afstand til Stege eller Vordingborg, og vores tilbud er således fortsat attraktive i forhold til dem, der i øvrigt er gældende i markedet."
Banken har samtidig konstateret et fald i brugen af pengeautomaten i Fanefjord, som derfor vil blive nedtaget. 
"Det er en generel udvikling, der over de kommende år har udsigt til at blive yderligere forstærket," fortsætter Flemming Jensen. "Kunderne anvender i øget omfang mobiltelefoner og kreditkort til betaling i butikker og privat, og det vil i stadig stigende omfang afløse fysiske penge." 
Det koster banken ca. 20-25 kr. for hver udbetaling i automaten, som endvidere står foran en ikke uvæsentlig investering i forbindelse med teknisk opgradering, hvis den skulle blive stående. 
"Vi må konstatere, at der ikke er basis for at opretholde automaten," siger Flemming Jensen.
Ændringerne træder i kraft fra nytår. 
"Vi er opmærksomme på, at der i et begrænset omfang vil være kunder, som bliver berørt af ændringerne. Vi har derfor aftalt med SuperBrugsen, Lendemark, der aktuelt er i gang med at renovere forretningslokalerne efter fusionen med Fanefjord Brugsforening, at kunderne kan få mindre kontante beløb udbetalt i forbindelse med køb i butikken," slutter Flemming Jensen.