Møns Bank støtter Kalvehave Butikshus

Borgere og bank er gået sammen om igen at få en dagligvarebutik til Kalvehave.

24. februar fik man et chok i Kalvehave. Dagli'Brugsen lukkede.

- Vi var godt nok varslet i januar, siger Stina Fussing, som er næstformand i det nydannede Kalvehave Butikshus. Men det var da noget af en bet.

- Ja, vi savner vores dagligvarebutik, fortsætter bestyrelsesmedlem Cathrine Ørbech Riis, og nogle er begyndt at sælge deres huse, fordi de ikke troede på en fremtid for en købmand i Kalvehave.

Men stemningen er vendt. En borgergruppe med Rasmus Oxfeldt ved roret tog sagen i egen hånd, og siden er det gået slag i slag.

Lørdag den 1. juli genåbner butikken med Jesper Burkal Hansen som købmand.


Fantastisk folkelig opbakning

- Vi har virkelig været presset, siger Rasmus Oxfeldt, og ja, det er vi stadigvæk...

Torsdag den 1. juni var Møns Bank forbi med et sponsorat på 50.000 kr. - som anerkendelse for den store folkelige opbakning, der til dato har givet hele 501 anpartshavere i det nye butikshus.

- Opbakningen kommer fra et utrolig bredt felt, tilføjer Stina Fussing. Det er erhvervsfolk, borgere, sejlere, ja, alle der sympatiserer med Kalvehave og ønsker os alt det bedste. Det har været helt fantastisk at være vidne til.

- I dag står vi og tripper for at komme ind i huset, fortsætter Rasmus Oxfeldt. Vi skulle meget gerne få nøglen i løbet af ganske få dage, og så går det store arbejde i gang med at renovere butikken og gøre alt klar til åbningsfest den 1. juli.

- Vi får virkelig travlt, siger Cathrine Ørbech Riis. Der skal ryddes op, gøres rent, males, sættes hylder op, fyldes varer ind osv. osv. - for sejlerne, turisterne og alle de ferierende venter jo ikke...

Imens de tre ildsjæle står og snakker om de kommende opgaver, dukker en bil op foran butikken, og en ældre dame stiger ud:

- Vi er pensionister, min mand er håndværker og har hænderne skruet godt på, og jeg kan gøre rent - og vi skal ikke ha' noget for det!

Smilene breder sig, mens Stina Fussing konkluderer:

- Det er dét, vi oplever hele tiden. En kæmpe folkelig opbakning. Det er helt fantastisk!


> Se video, hvor borgergruppen gør status på projektet og varsler åbningsfest.

Vil du også støtte Kalvehave Butikshus, kan du købe anparter, blive frivillig eller sponsor m.m. på www.kalvehavebutikshus.dk.

> Har du lyst til at finde ud af, hvad Møns Bank kan gøre for dig, så kontakt en erhvervsrådgiver - eller send dine oplysninger her


 

Møns Bank

Bankdirektør Per Sjørup Christiansen fandt 50.000 kr. til Kalvehave Butikshus - som erkendelse for den store folkelige opbakning, der foreløbig har betydet over 500 anpartshavere. Stina Fussing, Cathrine Ørbech Riis og Rasmus Oxfeldt tog gladeligt imod og knokler videre mod en åbning lørdag den 1. juli med Jesper Burkal Hansen som købmand