Møns Bank vil udvide nordpå

Efter succesfulde etableringer i Næstved og Vordingborg de senere år er Møns Bank nu klar til at opprioritere indsatsen overfor kunder på Midt- og Østsjælland, herunder Stevns.

"Vi har besluttet at etablere en slagkraftig afdeling i Rønnede, hvilket sker som følge af bankens stigende aktivitet på Østsjælland gennem de senere år - fra Rønnede mod Haslev og ud mod Stevns," fortæller bankdirektør Flemming Jensen.


Stort potentiale

Møns Bank overtog aktiviteterne efter Kongsted Sparekasse ved Rønnede tilbage i 2013.

"Lige siden har vi mærket en stigende interesse for et pengeinstitut med en lokal profil, hvilket ikke er blevet mindre efter at de landsdækkende pengeinstitutter har nedlagt deres filialer i byer som Faxe, Haslev og Store Heddinge," siger Flemming Jensen.

Han ser derfor et stort potentiale i den nye etablering. 

"Vi oplever en stor søgning i hele Rønnede-Faxe-Stevns området, som er kendetegnet ved en hel del mindre og mellemstore virksomheder samt veldrevne landbrug," fortsætter Flemming Jensen. "Hertil kommer stærke lokalsamfund i tilknytning til områdets provinsbyer, der tillige er kendetegnet ved et rigt foreningsliv og mange attraktive områder med bosætning."

Møns Bank har endvidere stort kendskab til området, hvor banken de senere år har haft konsulenter fra Møn Direkte kørende.

"Vores erhvervskonsulent Henrik Steen Hansen er én af vores konsulenter, som med bopæl i området har stor indsigt i de lokale virksomheders driftsforhold og rammebetingelser. Han er som sparringspartner med til at løfte væksten hos mange af områdets virksomheder," tilføjer Flemming Jensen.


Central placering 
i trafikknudepunkt


Den nye afdeling placeres i den tidligere rådhusbygning på Industrivej 2 i Rønnede, som entreprenør Michael Dahl fra Karise Byg og Anlæg ejer. Samtidig flytter bankens nuværende afdeling i Kongsted til den nye adresse. I denne forbindelse vil bankens pengeautomat samtidig få en ny placering i Rønnede. 

"Det er et område med mange muligheder, og samtidig er det geografisk stort, hvorfor der helt naturligt har været mange drøftelser om placeringen af den nye afdeling. Tilgængelighed for kunderne er prioriteret højest, og valget er blevet en central placering i Rønnede, som er et trafikalt knudepunkt for området," fortsætter Flemming Jensen. 

Bygningerne rummer gode arbejdsrammer og mødefaciliteter, herunder den gamle byrådssal, der kan anvendes til større kundearrangementer og møder med det lokale erhvervsliv.

"Medvirkende til beslutningen om placeringen har også været, at vigtige samarbejdspartnere som Business Faxe bliver vores nabo, og Østdansk Landboforening ligger lige om hjørnet," tilføjer Flemming Jensen.
 
Banken forventer at åbne i løbet af 1. kvartal 2019, hvor 8-10 medarbejdere vil stå klar til at rådgive om erhvervs- og landbrugsfinansiering, formuerådgivning, herunder investering og pension samt realkredit- og ejendomsfinansiering.

"I de kommende måneder vil vi se os godt omkring efter nye medarbejdere, der er servicemindede og fagligt velfunderede samt har et stort kendskab til de lokale forhold i området," siger Flemming Jensen.

     > Se jobopslag.

"Men det bliver ikke kun i Rønnede, vi vil betjene kunderne," fortsætter han. "Vi hører, at kunderne sætter stor pris på den opmærksomhed og det engagement, de oplever, når vi besøger dem på deres hjemmebane. Så dét vil vi helt klart fortsætte med, uagtet vores nye etablering." 


Lokalbanken lever

Finanskrisen har været hård for mange brancher - ikke mindst den finansielle sektor - og den har kostet en lang række banker livet gennem de seneste 10 år. Alligevel ser Flemming Jensen lyst på fremtiden for Møns Bank.

"I Møns Bank mærker vi, at lokalbanken lever, og det er vores vurdering, at udviklingen på markedet gennem de senere år med færre lokalbanker ikke har været drevet af kundernes ønsker, men forårsaget af den økonomiske afmatning i samfundsøkonomien," siger han.

Det er en generel tendens, at elektroniske løsninger og selvbetjening tager over.

"Vi er naturligvis opmærksom på udviklingen, men i Møns Bank går den digitale bank hånd-i-hånd med den gode, personlige betjening. Og netop den personlige betjening og de stærke relationer til vores kunder er Møns Banks særkende og store aktiv," slutter Flemming Jensen.


Foto:

Erhvervskonsulent Henrik Steen Hansen (tv.) er første mand på banen i Møns Banks nye afdeling i Rønnede - som Michael Dahl fra Karise Byg og Anlæg her aftaler at stille til rådighed for bankdirektør Flemming Jensen. 



Yderligere oplysninger: 

Bankdirektør Flemming Jensen 
tlf. 61 56 15 36