Ny formand for Møns Bank

Som oplyst i november sidste år ønskede bestyrelsesformand Jens Ravn at fratræde i bankens bestyrelse og repræsentantskab efter afholdelsen af den ordinære generalforsamling for året 2019.

Generalforsamlingen blev afholdt i sidste uge, og bestyrelsen har derfor konstitueret sig på ny. Formand for bestyrelsen bliver civiløkonom Peter Ole Sørensen.

Peter Ole Sørensen har mange bolde i luften. Han er civiløkonom med speciale i turisme og ejer rådgivningsfirmaet CREW4U samt partner i Parks'nTrails, der udvikler digitale løsninger til turisterhvervet. Han er desuden formand for Dansk Cykelturisme, bestyrelsesmedlem i Rødeled Fonden og i Vordingborg Erhverv, ligesom han er medlem af Vordingborg kommunalbestyrelse og formand for menighedsrådet i Skibinge. Derudover er han også formand for Møns Banks Jubilæumsfond.

- Mit arbejdsliv er meget alsidig og varieret, siger han. Det samme kan siges om arbejdet i Møns Banks bestyrelse. Jeg har jo et langvarigt kendskab til banken som medlem af repræsentantskabet siden 2004 – og som medlem af bestyrelsen siden 2012 og næstformand siden 2015 er jeg fortrolig med opgaven i bestyrelsen. Jeg er meget glad for den tillid, som den øvrige bestyrelse har vist mig ved at vælge mig som formand.

Får valget nogen betydning for den linje, som banken arbejder efter?

- En lokalbank er næsten altid motor i et lokalsamfund, og det gælder i særlig grad for Møns Bank, som favner både det oprindelige markedsområde på Møn og Bogø og de nye områder i Næstved, Rønnede, Vordingborg og Præstø. Det har min forgænger Jens Ravn været en forbilledlig drivkraft i at udvikle, så banken står på et solidt fundament. Vi fastlægger strategien og planerne for bankens udvikling for en periode ad gangen, og efter sommerferien er det tid til at lægge retningen for de kommende års udvikling.

Ny næstformand

Bestyrelsen har samtidig valgt direktør Christian Brix-Hansen som ny næstformand for bestyrelsen. Christian Brix-Hansen har været medlem af bestyrelsen siden 2009, hvor han i hele perioden været bestyrelsens særlige regnskabskyndige medlem i bestyrelsens revisionsudvalg. Denne opgave varetages fremover af statsautoriseret revisor Tina Ørum Hansen, som har været medlem af bestyrelsen siden 2017.

Samtidig reduceres antallet af aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer fra 5 til 4, hvorefter bestyrelsen er sammensat af 4 aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer og 2 medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

Den samlede bestyrelse udgør herefter:

  • Peter Ole Sørensen, formand
  • Christian Brix-Hansen, næstformand
  • Tina Ørum Hansen, særlige regnskabskyndige
  • Elly Nielsen, formand for repræsentantskabet
  • Lise Hansen, medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem
  • Jan Ivan Rasmussen, medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem