Ny hovedsponsor for Kunsthal 44Møen

Der var glade miner, da bankdirektør Per Sjørup Christiansen og erhvervschef Bart Gyldenløve Roetink besøgte 44Møen og beseglede sponsoraftalen for de kommende tre år. Med aftalen bekræfter parterne den fælles ambition om at styrke 44Møen som et fyrtårn for samtidskunst med dybe lokale rødder og et bredt internationalt udsyn.

Bestyrelsesformand Bjørn Nørgaard og daglig leder Jacob Kreutzfeldt tog imod og viste det igangværende byggeprojekt frem. Sponsoratet fra Møns Bank giver vind i sejlene for det udvidede 44Møen, der åbner til sommer.

”Vi ser meget frem til samarbejdet med Møns Bank. Sponsoraftalen betyder, at vi får åbnet op for den kommercielle side af vores virksomhed, som vi vil arbejde på at styrke de kommende år. Vi er stolte af det, vi har at tilbyde på 44Møen, og vi håber, at mange flere kan få glæde kunsthallen de kommende år,” siger bestyrelsesformand Bjørn Nørgaard.

”For Møns Bank er samarbejdet med 44Møen en naturlig forlængelse af det brede lokale engagement,” siger bankdirektør Per Sjørup Christiansen. ”Banken sætter en ære i at støtte lokale ildsjæle, der gør en forskel – og kan løfte en udvikling op på et højere niveau. Det skaber sammenhængskraft lokalt, og det gavner os alle.”

Samarbejdet får allerede et konkret aftryk, når 44Møen sammen med Møns Bank inviterer til arrangement torsdag den 9. februar kl. 15.30-17.00. Her kan interesserede komme og høre mere om de ambitiøse udvidelsesplaner for Kunsthal 44Møen og med egne øjne se bygningerne, der skyder op på grunden. Bestyrelsesformand Bjørn Nørgaard og daglig leder Jacob Kreutzfeldt er dagens værter.

Kunsthal 44Møen har vist international samtidskunst i Askeby hver sommer siden 2008. I dag er kunsthallen i den lille landsby på Møn en af Danmarks mest markante kunstinstitutioner, og tiden er kommet til at skrue op for aktivitetsniveauet.

Allerede i sommer satte kunsthallen – med støtte fra Realdania, Augustinusfonden og Knud Højgaards Fond – gang i byggeriet af det nye 44Møen. Når dørene slås op til sommersæsonen 2023, byder 44Møen på en ny sal til arrangementer, en gæstebolig med 4 selvstændige lejligheder og et kombineret værksted og skoletjeneste.

Kom og hør hvordan den idé, der opstod en sen nytårsaften, har udviklet sig til en internationalt anerkendt institution, se og oplev det nye byggeprojekt af Pihlmann Architects, og hør hvordan 44Møen fremover vil byde på udstillinger, seminarer, residencies, workshops, koncerter og meget andet til glæde for lokale, nationale og internationale gæster.


Foto: Thomas Gunnar Bagge