Penge til lokale initiativer

26.03.18

Møns Banks Jubilæumsfond har netop uddelt legater

Generalforsamlingen i Møns Bank er overstået, og dermed har en fast tradition for uddeling af legater igen fundet sted.

 

"Vi har i år fået 42 ansøgninger, som alle indeholdte mange fine initiativer," siger fondens formand Peter Ole Sørensen, "og vi har valgt at fordele 30.500 kr. til i alt fem legatmodtagere."

 

Caroline Baadsgaard og hospitalsklovnene får 5.000 kr. til gennemførsel af et klovneløb på Møn den 16. juni i år. Hospitalsklovnene giver syge børn plads til et smil, leg og et pusterum fra sygdom, og gør derved en uvurderlig indsats i en svær tid.

 

Næstved 4H modtager 6.500 kr. til etablering af 4H haver. I 2017 blev der gjort de første forsøg med haver i den 35 år gamle klub, og det skal nu udvides. Børnene får mulighed for at få fingrene i jorden og dyrke deres egen have. En god kontrast til hverdagen fyldt med skærme og stillesiddende aktivitet.

 

Kalvehave-familierne og Nyråd Løbeklub modtager 7.000 kr. til et interkulturelt løbe-arrangement. Her bliver flygtninge involveret i afviklingen - som hjælpere, løbere og gående samt i den afsluttende spisning.

 

Amalie Møgelberg og Smilla Dreinø Khonsari modtager 4.000 kr. til en kortfilms-produktion. De går på Talentskolen i Næstved og har også en fortid på Filmfabrikken på Møn. Filmen får fokus på unge mennesker, og det at man i den alder er meget påvirkelig af sine omgivelser.

 

Endelig modtager Rørets Venner 8.000 kr. til Postbåden Røret, som er et 116 år gammelt egetræsskib, der hver sommer sejler som "sejlende cykelsti" over Stege Bugt og Bøgestrømmen. Beløbet skal bruges til renovering af dækket.

 

Møns Banks Jubilæumsfond støtter kulturelle formål samt ungdoms- og foreningsarbejde i de områder, hvor Møns Bank arbejder. Bestyrelsen består foruden af Peter Ole Sørensen også af Brit Hindborg Skovgaard og Pia Dahl.

 

 

 

Foto:

 

Hospitalsklovnene løb med opmærksomheden, da der var prisoverrækkelser i Møns Bank.

 

 

 

Yderligere oplysninger:

 

Susanne B. Jensen, tlf. 55 86 15 16