Stor byggeudstilling på vej i Præstø

24.09.20

En snes lokale entreprenører er interesseret i at bebygge den nye udstykning på Antonibakken i Præstø.

Højt beliggende med en enestående udsigt over Præstø by og fjord er 42 projekterede og byggemodnede grunde klar til salg. Og tirsdag var der ”byggemøde”, hvor 19 lokale entreprenørvirksomheder mødtes for at høre mere om den attraktive grund og forberede en byggeudstilling i 2021.

Stærke kræfter står bag udstillingen i form af Initiativgruppen for Byggeri og Miljø i Præstø, Vordingborg Kommune, Realmæglerne Kim K. Pedersen og Møns Bank.

Antonibakken kommer til at ligge på Ny Esbjergvej i meget kort gå-afstand fra Præstøs højeste punkt, Antonihøjen.

- Udstykningen ligger jo perfekt i forhold til både bymidten med butikker, skoler, sport, biograf, kultur, spisesteder og ikke mindst havnen med al dens liv – og så den rolige natur lige uden for vinduerne, siger Jan Friis Møller. Han er en af tovholderne på projektet og filialdirektør i Møns Bank i Præstø.

Indflytningsklare huse

Ideen med byggeudstillingen er, at interesserede købere ikke alene kan få fat i en attraktiv grund, men også flytte ind i et nøglefærdigt hus, hvis man foretrækker det.

- Der bliver flere typer huse at vælge imellem, og fælles for dem er, at bebyggelsen tager udgangspunkt i Præstøs charmerende bykerne, fortsætter Jan Friis Møller.

Adelgades meget forskellige bebyggelser og snoede gader har været inspiration for det nye boligområde.

Vordingborg Kommune har helt usædvanligt indvilliget i at udskyde betaling af grunden, indtil huset er bygget og solgt. Desuden garanterer kommunen hurtig sagsbehandling (max. 3 uger).

Møns Bank har sammensat en særlig finansieringspakke til entreprenører, bygmestre og håndværkere for at støtte op om etableringen af den nye bydel.

- Vi giver ekstraordinært favorable vilkår i forbindelse med Antonibakken – og også til køberne, hvor vi har afsat en særlig lånepulje på attraktive vilkår, slutter Jan Friis Møller.