Tæt opløb om Årets Idrætspriser

06.04.16

Torsdag den 14. april fordeles 40.000 kr. til lokale idrætsudøvere og ildsjæle – og der er spænding til det sidste.

Feltet er tæt, når Vordingborg Idrætsråd og Vordingborg Kommune i samarbejde med Øernes Revision og Møns Bank holder fest i Præstø MultiCenter torsdag den 14. april. Der skal fordeles fire hovedpriser samt en række priser for lokale præstationer i DM, NM, EM og VM.

 

- Der har været meget stor interesse for at indstille kandidater i år, siger Henrik Pape, formand for Vordingborg Idrætsråd og medlem af juryen. Vi har fået endnu flere kandidater end sidste år, som var det første år i vores nye samarbejde.

 

Også blandt de øvrige medlemmer af juryen er der begejstring at spore.

 

- Det er imponerende at se den drivkraft, der findes i det lokale idrætsliv, siger Peter Hansen fra Øernes Revision.

 

Og Flemming Jensen fra Møns Bank supplerer:

 

- Når jeg kigger ned over feltet, imponeres jeg over den kæmpe frivillige indsats, der gøres rundt omkring. Jeg er rigtig glad for, at banken er med til at anerkende det.

 

 

Stærke nomineringer

 

Årets idrætstalent/idrætsudøver er en person eller et hold, der har ydet en ekstraordinær præstation eller indsats ud over det sædvanlige i det forgangne år. Modtageren profilerer sin aktivitet og har et potentiale, der kan videreudvikles. Vinderen kan se frem til 10.000 kr., heraf 25 stk. aktier i Møns Bank.

 

- Her har vi nomineret tre unge mennesker, som udfolder deres talent på hver sin måde, fortæller Henrik Pape. Det er roeren August Schollain Birckner, skytten Sarah Garn Hansen og svømmeren Philip Krogh Brønnicke.

 

Årets idrætsleder/ildsjæl er en leder, som gennem en årrække har ydet en særlig frivillig og uegennyttig indsats i en af Vordingborg Kommunes idrætsforeninger. Også her kan vinderen se frem til 10.000 kr., heraf 25 stk. aktier i Møns Bank.

 

- Vi har fundet frem til tre ledere, som alle har fokus på deres foreningers ve og vel, siger kultur- og fritidskonsulent Bjarne Malmros.

 

De nominerede er Henrik Børsting, Stensved Gymnastik Forening, Erik Hemmingsen, Vordingborg Gymnastikforening og Birthe Holm Thomsen, Ornebjerg Skytteforening.

 

Årets Idrætsforening er en forening eller afdeling, som i det forløbne år har gennemgået en særlig udvikling og/eller løftet sig til gavn for området. Vinderen modtager 12.500 kr., heraf 25 stk. aktier i Møns Bank - og "Runner up" (nr. 2) modtager 7.500 kr., heraf 25 stk. aktier i Møns Bank.

 

Nomineret er Sydsjællands Floor Ball Club, Stensved Gymnastik Forening, Nyråd IF Løbeklub, Gymnastikforeningen Præstø Fjord samt Flere fjer (Præstø og Vordingborg Badminton).

 

Aktieandelen har en værdi af ca. 3.500 kr. i hver af de fire udlodninger.

 

 

Gratis adgang

 

Alle er velkomne i Præstø MultiCenter torsdag den 14. april, og arrangementet begynder kl. 19.00. Der er gratis adgang, men arrangørerne vil være glade for en tilmelding på www.moensbank.dk/sport.

 

 

 

 

Roeren August Schollain Birckner, skytten Sarah Garn Hansen og svømmeren Philip Krogh Brønnicke er alle nomineret til en pris på 10.000 kr. i kategorien Årets Idrætstalent.

 

 

 

 

Yderligere oplysninger:

 

Bjarne Malmros, kultur- og fritidskonsulent, Vordingborg Kommune, tlf. 4013 3766

 

Henrik Pape, Vordingborg Idrætsråd, tlf. 2311 9727

 

Peter Hansen, Øernes Revision, tlf. 5538 1234

 

Flemming Jensen, Møns Bank, tlf. 5586 1536