Rødvig Kro og Badehotel

Danmarks Bedste Badehotel 2022 er netop kåret - og det ligger på Stevns.

Opløbet var tæt, da kåringen af Danmarks Bedste Badehotel fandt sted den 8. marts 2022. Men til det sidste var der ingen tvivl: Rødvig Kro og Badehotel løb med den eftertragtede titel.

- Det er vi så glade for, siger hotelejer Kathrine Hendriksen. Men vi lægger os også i selen for at give vores gæster den ultimative oplevelse.

Coronakrisen har ellers betydet noget af en rutsjetur for det populære hotel. For to år siden vandt Badehotellet også den eftertragtede titel, og det væltede ind med ordrer.

- Der var bryllupper og fester planlagt til hver eneste lørdag sommeren over, men blot en uge senere lukkede landet ned, og vi måtte aflyse alle bestillinger, fortæller Kathrine.

Siden er det gået slag i slag, og hotellet er nu kommet sig igen oven på krisen, som nu ser ud til at være ved at dampe af for denne gang.


Banker på stribe sagde Nej

Rødvig Kro og Badehotel har stevnske og mønske samarbejdspartnere. Dette betyder bl.a. at restauranten er udsmykket med keramik fra en lokal kunstner, grønsagerne er fra den nærliggende gård, og æblemosten til morgenmaden er fra den nærliggende frugtplantage. Og banken ligger på Møn.

Det er en familieejet virksomhed, der i over 30 år har huset overnattende gæster i naturskønne omgivelser på Stevns sydspids. De sidste 12 år har sønnen til de oprindelige ejere, Jonas Skaaning, og hans kone, Kathrine Hendriksen, ejet stedet. Men da de ville udvide hotellet tilbage i 2010, blev det Nej'er på stribe.

- Vi talte med tre banker, og oplevelsen var hver gang den samme. Nemlig, at vi nåede rigtig langt ind i processen, men så alligevel endte med et Nej, fortæller Jonas. Begrundelsen var, at vi havde for lidt egenkapital, og at bankerne ikke turde finansiere projekter i vores branche. Og den besked er da både irriterende og nedslående at få, når man i fem år har vist gode resultater.

Med et lån fra Vækstfonden var der alligevel hul igennem til en lokalbank, og parret kunne i 2013 slå dørene op til Stevns Klint Strandpension i tilknytning til hotellet. 

- I dag har vi en fuld palette af tilbud til gæsterne med både hotelophold, fester, selskaber og konferencer, og så gør det bestemt ikke noget, at vi nu kan fortælle, at vi også i år blev kåret til Danmarks Bedste Badehotel, slutter Kathrine Hendriksen med et smil. 
 

Har du også lyst til at finde ud af, hvad Møns Bank kan gøre for dig, så kontakt en af vores erhvervsrådgivere - eller send dine oplysninger her.