Rudbyg

Lasse bygger. Og han bygger. Det ene hus efter det andet. Helt ens. Så bliver der nemlig aldrig tvivl om kvaliteten...

Lasse er ikke en mand, der kommer sovende til sin indtægt. Arbejdsugen er ofte 7 dage, og ferierne er der langt imellem.

- Ja, årets højdepunkt er jo gået i vasken, siger han. Vi skulle have været til Norge på ski med familien, men det gælder jo for mange i denne coronatid.

I stedet kan man kaste sig over arbejdet, og det er der rigtig meget af i familien Ruds liv.

- Jeg har en fantastisk kone, der bakker op 24-7, siger Lasse. Uden Lisbeth ville det slet ikke gå med alle de mange projekter, vi har gang i.


Mange kasketter

Lasse er uddannet landmand, og det er ikke et lille areal, han opdyrker ved familiens gård i Lyderslev på Stevns. 275 hektar, primært med specialafgrøder.

- Men det er jo kun en del af året, siger han. Resten af året bygger jeg.

Lige for tiden er det på Stivangen i Store Heddinge. Her opføres yderligere 12 rækkehuse i tilknytning til de 9, som allerede er bygget, solgt og beboet. I Hårlev er der 8 huse og i Karise 2, som snart får følgeskab af 16 mere, der er i byggemodning.

Lasse beskæftiger et par faste medarbejdere, og ellers hyres håndværkere ind.

- Husene er helt ens, siger Lasse. Vi har fundet en form, som tiltaler mange mennesker. Fire værelser i ét plan, 104 m² med entré, køkken, bryggers, badeværelse, trægulve, gipslofter – alt i hvidt, så man selv kan sætte sit præg på det. Dertil varmepumpe, have og terrasse.

Husene sælges for omkring 2 mio. kr.

- Jeg synes, man får meget for pengene, siger Lasse. Og husene har en størrelse, som der altid vil være købere til. Har man lyst, kan man individuelt tilkøbe fx en udestue. Den bygges til, så den passer fuldstændig ind i byggeriet.

Stivangen ligger lige ud til åbent land i Store Heddinge, og den nære tilgang til naturen spiller også en rolle.

- Det er primært unge nyetablerede og ældre, der falder for husene, og det er en rigtig god nabokombination, siger Lasse.


Første og sidste mand på pladsen

Selv om Lasse ikke bygger husene alene ved egen hånd, har han en finger med overalt.

- Jeg følger byggerierne tæt og sætter en ære i, at tingene er i orden, siger han. Der er ikke noget værre end færdigmeldinger med fejl. Man kan ligeså godt lave arbejdet rigtigt første gang. Og jeg vil selv gå den sidste runde i det færdige hus og aflevere nøglen til køber!

Denne tilgang præger også valget af bank.

- Vi var kunder i en mindre lokalbank, der blev opkøbt af en storbank. Det er bare ikke det samme. Nærheden forsvinder. Man bruger mere tid og energi på at komme igennem.

- I Møns Bank har vi fået det, som vi også havde det med banken før i tiden. Vi ringer bare. Nu hedder han bare Thomas...


Har du også lyst til at finde ud af, hvad Møns Bank kan gøre for dig, så kontakt en af vores erhvervsrådgivere - eller send dine oplysninger her.