Sammenhold på Stevns

Store Heddinge og Stevns er muligvis det største område i Danmark, som ikke længere har en bank.

- Alle banker har forladt os, én for én de senere år. Det er trist, både for vores erhvervsliv og os som borgere, siger Lasse Dyrholm-Pilegaard. Lasse har sit eget autoværksted på Højerupvej 2 i Store Heddinge og var tidligere kunde i en storbank.

- Men for et par år siden opdagede jeg, at Møns Bank kører rundt og tilbyder bankservice, endda på ens egen bopæl eller kontor. Dét måtte prøves, og jeg er ikke blevet skuffet, siger han. Møns Bank interesserer sig virkelig for Stevns.


”Hvordan går det?”

- I vores gamle bank var vi bare et nummer i rækken, ja, vi oplevede simpelt hen ingen kontakt, tilføjer Louise, men i Møns Bank er vi blevet taget rigtig godt imod – og de spørger endda, hvordan det går!

Louise var tidligere lærer på Store Heddinge skole og arbejder i dag som projektudvikler under Novo Nordisk Fonden, hvor målet er at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab. Hun er derfor ikke med på værkstedet, men har dog alligevel en finger med i spillet.

- Lasse har løbende et par elever under sine vinger. Drenge, som aldrig rigtig har følt sig til rette i skolen. Men her på værkstedet får de en chance for at vise, at de kan noget. At blive set og anerkendt for noget, man er god til – det er vel det, alle mennesker har brug for.

- Jamen, jeg ringer også til drengene og spørger, hvordan det går, hvis de fx ikke møder op, siger Lasse. Om det er bank eller biler, så er der jo nogle kunder, der har nogle forventninger...

- En af “drengene”’ er Nicolai, som virkelig klarer sig godt og netop har fået kørekort. En kæmpe præstation, som han bare skal ha’ skulderklap for, siger Lasse.


Det går faktisk godt

Louise og Lasse er enige om, at det går godt på Stevns.

- Vi har masser at lave på værkstedet, og det hører jeg også fra andre erhvervsfolk, at de har, siger Lasse.

- Og flere unge på Stevns tager en uddannelse end tidligere, supplerer Louise. Det er positivt og smitter af på hele området.  


Har du også lyst til at finde ud af, hvad Møns Bank kan gøre for dig, så kontakt en af vores erhvervsrådgivere - eller send dine oplysninger her.