Søbygaard

Tre kvinder står skulder ved skulder om en gård – to søstre og deres bankrådgiver.

Jungshoved ved Præstø rummer et rigt landsbyliv. Her er kirke, slot, forsamlingshus, købmandshandel og meget mere. Og ikke mindst et lokalsamfund, der passer godt på hinanden. Det erfarede Hanne Jørgensen og Kirsten Callesen, da de flyttede til halvøen i sommeren 2021.

Men det hele var lige ved ikke at blive til noget.

- Vi faldt for Søbygaard i samme øjeblik, vi så at gården var til salg, fortæller Hanne. Både min søster Kirsten og jeg er vokset op med landbrug i vores DNA. Vores mor er fra en gård i Sønderjylland, og Kirsten og jeg har altid haft en gammel drøm om at flytte sammen igen på en gård, hvor der var plads til begge vores familier og vores erhverv. Søbygaard var lige stedet, tænkte vi.

Problemet var bare, at ingen banker ville hjælpe.

- Vi har altid passet vores ting i hver vores bank, og vi har gode indtægter, fortæller Kirsten, der er psykolog og ligesom søsteren, der er sygeplejerske, lever økonomisk fornuftigt. Men vores ønsker og drømme passer ikke ind i de "kasser", som mange banker har opstillet.

Der gik lidt tid, inden søstrene fandt Møns Bank – og fik fat i Camilla Rasmussen.

- Det er simpelt hen det bedste, der er sket for os, siger Kirsten. Camilla forstod vores tanker og ideer og kunne "trykke på de rigtige knapper", så vi kunne sige Ja til at købe gården.


Kurser, konferencer, kostald...

I dag står søstrene med en stor gård, hvor alle muligheder er i spil. Hovedhuset er fra 1727, og dermed er et 300 års jubilæum inden for rækkevidde.

- Der er 5 år til, siger Hanne, og vi har mange planer, som nu skal tage form. Vi har i mange år arbejdet med mennesker, der er belastet på forskellig måde, og det er dem, vi gerne vil hjælpe her i vores nye, gamle omgivelser.

Her bliver kostalden et omdrejningspunkt.

 - Vi kan afholde kurser og konferencer. Vi kan tilbyde aflastning, yoga, healing, ja, vi har så mange ideer, tilføjer Kirsten.

Kirsten er leder af de to psykologiske rådgivningsvirksomheder Psykologisk Ressource Center og Systemizer, der blandt andet rådgiver om autisme, ADHD og neuropsykiatri – og en del af arbejdet er allerede flyttet ind på gården.

- Corona lærte os nye muligheder for at arbejde på distancen, så man ikke behøver fare land og rige rundt, siger hun. Det frigiver en masse energi, som vi nu kan bruge på at koncentrere os om det primære; at hjælpe mennesker. 

Hanne vil efter mange år som forskningssygeplejerske arbejde videre med sin interesse for akupunktur og alternativ behandling. Hun er også knyttet til Psykologisk Ressource Center og har allerede indrettet et behandlingsrum på gården til formålet, ligesom der er gode rammer for hesteterapi.

- Hestene er et kapitel for sig. Vi har hver vores, og de er simpelt hen som ekstra familiemedlemmer, som vi nu forkæler med en helt ny fold, siger Hanne.

- Helt tilfældigt finder vi ud af, at Camilla også er hestepige, siger Kirsten. Det er jo et sjovt sammentræf og giver bare en ekstra dimension til vores samarbejde.

Søbygaard kalder på at blive brugt. Nu er det bare et spørgsmål om, hvordan...

- Jeg vil glæde mig til at følge jer, siger Camilla. Jeg tror på jer og kan se, at I har det engagement, der skal til for at Søbygaard runder sit 300 års jubilæum i fin form og med masser af spændende tilbud. 
 

Har du også lyst til at finde ud af, hvad Møns Bank kan gøre for dig, så kontakt en af vores rådgivere - eller send dine oplysninger her


> Se 5 min. interview med Hanne og Kirsten her.